Formidlingsstasjoner på vei!

Vi er godt i gang med prosjektet som har arbeidstittelen ”Aktive hyller”. Målet er å lage en formidlingssstasjon som blir en naturlig del av bokhyllene i biblioteket.

Aktive hyller skal gjøre brukerne bedre kjent med samlingene våre og vise frem hva biblioteket har å tilby som er relevant for den boken brukeren holder i hånda akkurat nå.

Vi skal vise frem innhold fra andre kilder som er med på å berike og støtte opp under det innholdet vi har i biblioteket. Et viktig poeng er at vi får utnyttet bibliotekkatalogen vår bedre enn det som er tilfelle i dag. Vi har konvertert de over 400.000 MARC-postene våre til RDF og kan dermed knytte sammen og spisse informasjonen på en enkel og god måte. Mer om konverteringen kommer i en senere bloggpost.

Vi har jobbet frem et konsept vi har tro på:

Aktive hyller

  • forteller deg mer om det du finner i hyllene på biblioteket
  • hjelper deg med å finne den boka du ikke visste at du hadde lyst til å lese
  • gjør det gøy og enkelt å utforske samlingen
  • beriker samlingen med digitalt innhold

Vi har også laget en konseptskisse som baserer seg på presentasjon på en widescreen multitouchskjerm, uten scrolling. Innholdet som vises er basert på en enkel brukerundersøkelse som ble gjennomført av prosjektet i januar i år. Ut over våren skal vi få hjelp til å videreutvikle presentasjonen og touchgrensesnittet. Vi er spente på hvordan det vil se ut til slutt! :)

 

Vi tar med oss en stasjon som kan testes på Brukermøtet i Stavanger, så kom og besøk oss på standen til Deichmanske bibliotek! :)

Vi tar også gjerne i mot innspill i kommentarfeltet her!  Hva syns dere? Har dere lyst til å ha en slik formidlingsstasjon i deres eget bibliotek?

Om Anne-Lena

jobber som spesialkonsulent og prosjektleder i Utviklingsavdelingen. Er koordinator for teamet Digital utvikling.