Aktive hyller – The Sequel

Vårt andre prosjekt, Aktive hyller, har også fått midler til å fortsette! Tusen takk Nasjonalbiblioteket! :)

I år skal vi gjøre om prototypen vi lagde i fjor til en fungerende tjeneste for formidling av bøker.

Hovedmålsetningen er å bygge en tjeneste som er skalerbar og brukbar i daglig drift i biblioteket. I tilegg skal vi legge tilrette for å levere en ferdig pakkeløsning som andre bibliotek kan ta i bruk.

Først ut er Lillehammer bibliotek. De får en stasjon i løpet av våren!

Prototypen med programvare sto ferdig i oktober. Programvaren er i sin helhet utviklet med interne ressurser på Deichman!

Aktive hyller i biblioteket

Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

2012-prosjektet ble avsluttet med en brukertest som ga oss mange nyttige tilbakemeldinger og noen aha-opplevelser i bonus.

Resultatene fra brukertesten viser at brukerne generelt er positive til et slikt formidlingstilbud i biblioteket, men at vi selvsagt har et forbedringspotensiale og noen utfordringer vi må løse i år. Dette gjelder særlig på interaksjon, menyvalg og innhold.

De to første punktene er lette å fikse, mens innholdsbiten er vanskeligere. Her er vi avhengige av kvaliteten på metadataene våre, kombinert med kildene vi henter innhold fra for å berike samlingen vår.

Lær mer om boka

Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Har du lyst på en Aktiv hylle der du jobber? Vil du komme innom for å kikke på? Ta kontakt med oss, så kan vi fortelle mer!

Om Anne-Lena

jobber som spesialkonsulent og prosjektleder i Utviklingsavdelingen. Er koordinator for teamet Digital utvikling.